Onderzoek: werkwijzen en ervaringen drukte btw-maand

Doorlopend neemt NoReJa advies het btw-onderzoek af. Wij benaderen kantoren telefonisch om te weten wat er speelt in de administratieve branche. Een leerzaam onderzoek voor ons zelf, maar ook voor de kantoren natuurlijk. Daarbij is ons doel om elkaar te inspireren steeds beter te worden met de klant als uitgangspunt.

Een term als ‘drukte in de btw-maand’ spreekt altijd tot de verbeelding van menig administratiekantoor. Eigenlijk zijn veel administratiekantoren het er wel over eens dat de btw-maand een drukke periode is. In meer of mindere mate is er bij veel kantoren dan sprake van een piekbelasting. Terwijl ze dit best kunnen voorkomen, zie ook deze video naar aanleiding van ons onderzoek.  

Waarom btw-onderzoek onder administratiekantoren?

Wij nemen dit onderzoek af om vooral te zien hoe kantoren met de drukte omgaan en of wij - maar ook kantoren onderling - van elkaars werkwijzen kunnen leren. Het is een manier om voeling te houden met de markt, maar ook om elkaar te inspireren. 

Het eerste onderzoek ervaringen btw-onderzoek onder de ABCO-community

Het eerste onderzoek over ervaringen van administratiekantoren in de btw-maand begon april 2019 en richtte zich op administratiekantoren aangesloten bij de netwerkvereniging ABCO Nederland. Onder de ABCO-community benaderden wij een honderdtal administratiekantoren met vragen over hoe zij met de btw-maand omgingen. 

 

©NoReJa advies bv - 2022